Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A FOLYAMATOS VÉDŐMASZK HASZNÁLATA OKOZHAT PROBLÉMÁKAT AZ ARCUNKON?

A FOLYAMATOS VÉDŐMASZK HASZNÁLATA OKOZHAT PROBLÉMÁKAT AZ ARCUNKON?

Sajnos igen. A járvány miatt kénytelenek vagyunk védőmaszkot viselni, hogy elkerüljük a fertőzést.

A 29. Európai Bőrgyógyászati Kongresszus során felmerült a bőrön jelentkező következmények problémája, különösen az atópiás dermatitiszben szenvedők számára. Az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a maszk hosszan tartó használata nedves környezetet teremt a bőrünkön, ami a bőr gátjának és a bőr kiszáradásának megváltozásához vezethet.

Hogyan készül a maszk?

A maszkok gyakran szintetikus vagy természetes szövetekből készülnek és tartalmazhatnak nyomokat, tartósítószereket, fertőtlenítőszereket és festékeket.

Néhány, különösen érzékeny bőrű embernél a jelzett anyagok kontakt dermatitiszhez vezethetnek, amely viszketéssel, hámlással, bőrpírral és szárazsággal jelentkezik.

A maszk hosszan tartó használata ronthatja a meglévő állapotot is, például a dermatitiszt, a pattanásokat, a kuperózist és a rosaceát.

Például azok, akik pattanásoktól szenvednek, romolhat az állapotuk, mert a maszk elzárja a bőrt és irritálja azt. Hirtelen változásokat idéz elő a páratartalomban és növeli a faggyú felhalmozódását.

Hogyan lehet mindezt elkerülni?

Fontos, hogy ne használjunk komedogén vagy túl agresszív termékeket, ezáltal elkerüljük az alapozó és a mikrogranulátumokkal történő bozótok használatát.

A maszk elengedhetetlen, ezért mi is ajánlunk Önöknek olyan készítményeket, amelyek óvják bőrünk egészségét.

A legfontosabb lépés a bőrünk megfelelőbb gondozása a megfelelő bőrápolási rutinnal:

● Használjunk arctisztítószereket: a SAP édes mandulaolaj és zab kivonatokat tartalmaz és lehetővé teszi számunkra, hogy gyengéden megtisztítsuk bőrünket.

● Olyan védő terméket alkalmazzunk, mint a tengeri kollagén alapú COL cseppkoncentrátum, amely táplálja a bőrt, megakadályozza a szárazságot. Védelmet biztosít a zsírsavak és az omega3 koncentrációjának köszönhetően, ezáltal segít helyreállítani a bőr hidrolipid filmjét a maszk használata után. A COL kivételes antioxidáns és nyugtató hatású. A tengeri kollagén segít fenntartani a bőr rugalmasságát, így kiváló öregedés gátló szer is, mivel tömörebbé és feszesebbé teszi bőrünket.

● Alkalmazzunk antioxidáns krémet, mint például a H2, amely a körömvirágnak és a csipkebogyó olajnak köszönhetően segít a bőr táplálásában és védelmében.

A Vital Plus Active termékcsalád termékei, bőrgyógyászatilag tesztelt növényi eredetű hipoallergének, speciálisan bőrünk megőrzésére és védelmére lettek kifejlesztve.